Sverigedemokraterna slår mot arbetare

Ny lag slår hårt mot arbetare
Sverigedemokraterna tillsammans med allianspartierna röstade igenom den mest arbetarfientliga lagen på länge, den 30 november 2016 i riksdagen.
Utländska företag kommer att kunna bjuda på statliga och kommunala anbud, utan att ta hänsyn till svenska kollektivavtal över huvud taget.
Man kommer att kunna använda arbetskraft från andra EU-länder, då troligtvis från Östeuropa, eftersom dessa har sämst eller inga kollektivavtal alls. Man behöver över huvud taget inte ge sina anställda semester, så låg lön som möjligt och väldigt lång arbetstid.
Detta kommer troligtvis att drabba byggnadsarbetare först, som arbetar under svenska avtal.
Senare kommer både utlänska och inhemska kapitalister att utnyttja detta i andra branscher, såväl inom vård, kollektivtrafik, skola, gatunderhåll, järnväg och så vidare.
Detta är ett hårt slag mot 100 års facklig kamp för bättre förhållade för arbetare, så nu är det dags för LO-facken att kraftfullt agera. Strejka, blockera och agitera mot denna människofientliga syn, som nyliberalismen står för. Och kämpa för att denna lag rivs upp omedelbart.
Hur kan Magnus Persson, SD-riksdagsman och en före detta arbetare från Bromölla, rösta för en sådan här försämring för sina gamla arbetskamrater? Detta bevisar dessutom att SD inte är något arbetarparti utan ett högerparti.

Claes Truedsson, KP

http://www.kristianstadsbladet.se/debatt/ny-lag-slar-hart-mot-arbetare/

Annonser

There are no comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: