Pensionen efter 44 år– var är pengarna?

 Pensionen efter 44 år– var är pengarna?

DEBATT 28 november 2016, uppdaterad 28 november 2016 http://www.kristianstadsbladet.se/debatt/pensionen-efter-44-ar-var-ar-pengarna/

När man nu ska gå i pension, efter 44 år på byggen och industrier runt om Kristianstad, upptäcker man att den trygga ålderdomen var en blåsning från politikerna.

Två pensionerade arbetare, Ulf Molin och Albert Sayadkhanian, skriver bra i Kristianstadsbladet om sina dåliga pensioner efter många års arbete.

En av de socialdemokrater, som 1994 hjälpte borgarna att sänka arbetarpensionerna, är förre ombudsmannen i Kristianstads arbetarkommun, Lars Olin. Han skriver 18/11 att för att få högre pension, måste vi jobba till 67. Lätt att säga när man varit heltidspolitiker hela livet. Jag funderar på hur det har blivit så här. Varför backar socialdemokraterna i fråga efter fråga? Pensionsåldern, pensionssystemet, sjukförsäkringen, lägre skatt för de som tjänar mycket, utförsäljningar av gemensam egendom. Jag tror att det är viljan att hela tiden komma överens med borgarna.

Om dagens högavlönade och kompromissvilliga socialdemokrater styrt, hade vi nog aldrig upplevt folkhemmet. Storföretagens ägare vill hela tiden öka sin vinst, på bekostnad av våra förmåner och löner. Då kan vi väl inte ha samma intressen som de rika?

Ett arbetarparti måste föra fram våra intressen. Även om man inte kommer överens med de borgerliga. Höjda pensioner och bort med straffskatten på pensionärer. Sänk pensionsåldern så att de unga kan komma in i arbetslivet. Sänk arbetstiden och tempot så att fler får uppleva ålderdomen. Anställ i skola, vård och omsorg. Ta pengarna till detta från finansmännen. Istället för spekulation, använd våra pensionspengar till att bygga bostäder. Och socialistisk demokrati. Det är väl krav som ett arbetarparti bör driva?

Ulf Johansson

Kommunistiska Partiet

Kristianstad

Kristianstad

Annonser

There are no comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: