Kristianstadsbladet viftar för krig

Vilken flagga Carolin Dahlman viftar med blir solklart när man läser hennes ledare ” Fienden struntar i våra vita flaggor”, 18/10

Artikeln publicerades 29 oktober 2016.

Sverige behöver en vän som heter Nato och som bara vill oss väl.

En saga med lögnen som innehåll. Nato är ett verktyg för USA. En imperialistmakt som varit inblandad i erövringskrig i så gott som hela tiden efter andra världskriget.

Vilken är Natos roll? Svaret är uppenbart. Natos roll är att vara den militära skyddsvakten åt den världsordning som byggts upp de senaste 25 åren som bygger på västvärldens fullständiga dominans över jordklotet.

Bringéus utredning ” Säkerhet i ny tid” är en utredning för mer eller mindre Natoanhängare. Eller som Torbjön Wikland uttrycker det ”Utifrån Bringéus genomgång av argumenten blir det således en delikatessfråga om vi ska vara helt inneslutna i Nato eller väldigt nära Nato.” ( Bringéusutredning – Utredning eller cirkuskonster.)

Utredningen är inte någotför den som vill värna om ett alliansfritt och ett säkerhetspolitisk stabilare Sverige.

Dock framkommer vissa slutsatser i Bringéus utredning som Lennart Palm påvisar”att ett isolerat ryskt angrepp mot Sverige måste betecknas som uteslutet” ( SvD 28/10 )

Nåväl, hur trygga blir vi med vår ädle vän Nato tryckta till våra bröst?

Inkluderande kärnvapen med makt att slå till först och diktaturländer som medlemmar.

Eller som Lennart Palm skriver ”Ett grundproblem är att Bringéus oreflekterat har övertagit Natos självbild, liksom dess skeva och onyanserade syn på Ryssland. Att Nato alltid har ädla avsikter är för Bringéus lika självklart som att Ryssland aldrig har det.

Bengt Nilsson

Kommunistiska Partiet

 

 

Carolin Dahlman, politisk redaktör Kristianstadsbladet svarade så här i Kristianstadsbladet:

Man kan aldrig riktigt veta vilken väg som leder till fred och trygghet för svenskarna. Just nu kommer Ryssland allt närmare, och säkerhetsläget förändras vecka för vecka. Vi kan behålla vår alliansfria status och tro att detta ger oss immunitet, eller så kan vi acceptera att det inte alltid är så enkelt. Men törs vi chansa?

Ett ställningstagande utifrån drömscenarier, fantasier eller ideologiska låsningar kommer att vara riskabelt. Jag tror att ett medlemskap i Nato kombinerat med upprustning nationellt skyddar oss och framtida generationer, men jag kan naturligtvis ha fel. Men jag tycker att vi ska göra vad vi kan för att stoppa ondsinta själars planer om att ta över och förstöra.

Tack och lov har demokrati och liberala värderingar, frihandel och marknadsekonomi varit i dominans i världen. Detta har gett människor frihet och välstånd till skillnad från hur det sett ut i de länder där kommunismen fått dominera.

 

Annonser

There are no comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: