En dag med Nato på Haväng

Replik på Sofia Damm och Ola Mårtensson ”Varför så rädd för samverkan om säkerheten?”, 13/6.

En bit ut från stranden i Haväng glider bombplanet B 52 förbi. Denna silhuett är välkänd i Vietnam, Irak och andra länder, där den spridit död. James Foggo, chef för Natos europastyrka landar med helikopter på Ravlunda skjutfält. Schweizisk tv är på plats och ifrågasätter den svenska neutraliteten, men Foggo ser inget problem i att det inte är Natomark, där USA-soldater ska landstiga.
– Vi är här för att Sverige har bjudit in oss och det är vi väldigt tacksamma för, säger han.

Nu finns det röster, som välkomnar USA-bombarna. Som välkomnar NATO. Till och med kristna? Eller i varje fall kristdemokratiska politiker i lördagens Kristianstadsbladet. Med motivering att Sverige saknar ett eget försvar. Förlåt, men visst röstade kristdemokraterna också för att lägga ner vårt värnpliktsförsvar? Och att slumpa bort våra beredskapslager? Försvarsmiljarderna har istället gått till Wallenbergs JAS-plan och till att skicka svenska ungdomar att hjälpa knarkbaroner i Afghanistan. Eller skaffa billigare olja från Libyen. Men det går att vända skutan. Allmän värnplikt är medlet att försvara Sveriges neutralitet. Alliansfrihet har förskonat Sverige från krig i 200 år. Vi i Kommunistiska Partiet vill varken ha hit ryska eller amerikanska soldater. Vi vill ha ett allmänt folkförsvar. Att gå med i NATO, är att bli medlem i en kärnvapenallians, kan en sann kristen se någon fördel i det?

Kristdemokraterna skriver ”kommunisterna hyllar något annat än väst”. Helt riktigt, om man med väst menar styrelsesättet att 80 familjer genom sin ekonomiska makt styr över oss andra på Jorden. Men vi är inte heller Putinkramare.

Kommunistiska Partiet bildades 1970, i opposition mot Sovjetunionens urartning som 1990 gjorde att kapitalismen återkom. Putin är de ryska oljebolagens man. Precis som Obama är västs oljebolags man. Vi tror inte att oljebolagen är fredens apostlar, som vi ska gå armkrok med.

Ulf Johansson, Kommunistiska Partiet

se även http://www.kristianstadsbladet.se/debatt/en-dag-med-nato-pa-havang/

Annonser

There are no comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: