Hur stoppar vi islamofobin?

Rasism och Islamofobi breder ut sig i Europa. Glädjande är att många tar avstånd från islamofobiska strömningar. Men det krävs mer än att ropa ”Inga rasister på våra gator!” för att motverka motsättningar som skylls på invandring.

Oron om att den muslimska invandringen till Europa kommer att innebära att basbefolkningen kommer att bli i minoritet, är obefogad. Det har gjorts tillförlitliga prognoser om muslimers invandring till Europa. I dag vet vi att år 2010 var den muslimskt invandrade befolkningsgruppen 4,5 procent av befolkningen i de 17 största Europeiska länderna. Om invandringen fortsätter i samma omfattning kommer muslimerna i Europa att år 2030 uppgå till 7,1 procent av hela befolkningen. Med hänsyn till variationer i födelsetalen hos befolkningen. Födelsetalen i muslimska länder har de senaste 15 åren halverats till 2,3 barn per familj.

Muslimer praktiserar inte sin religion mer än övriga befolkningen i respektive länder (läs katolska länder). Muslimer och invandrare i stort är mer nationalistiskt inställda än basbefolkningen i de länder de flyttat till.

De som försöker torgföra tesen om ett Europa omvandlats till ett Eurabia, saknar förmåga att tillgodogöra sig fakta.

Islamiska Staten och Boko Haram är terror-organisationer som terroriserar den egna befolkningen i Syrien, Irak och delar av Afrika.

Att krigen i mellanöstern förs direkt eller genom ombud av USA och dess allierade, vet vi. Att terrororganisationer som nämnts ovan försetts med vapen och pengar från USA och västallierade länder, där inte minst Saudiarabien försett IS med vapen, är väl känt. Saudiarabien som har uppmärksammats i samband med svenskt avtal om krigsmateriel? Från att ha varit allierade med ”väst” så agerar nämnda terrororganisationerna numera efter egna intressen. Vilket ställer till problem för USA. Och allt lidande den inhemska befolkningen drabbas av, oavsett vem terroristerna spelat med.

Grogrunden för rekryteringen till nämnda terrororganisationer är de ökade klassklyftorna i Sverige och i övriga EU. Visst måste rekryteringen stoppas! Men samtidigt måste unga människor få framtidstro. Det inser alla. Men vad görs åt detta? Inget!

Vi bör fråga oss: Vad är det vi offrar när vi hjälper människor på flykt? Inte är det ”vår” egen välfärd! Hotet mot vår välfärd kommer från helt annat håll.

BO SAMUELSSON, Kommunistiska Partiet

 

Annonser

There are no comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: