Nej till krigsförbrytare

Idag kommer Obama till Sverige. Många hade förhoppningar på ett mindre krigiskt USA när Bush var borta. Fånglägret Guantanamo skulle bort, Irak, Afganistan skulle få fred. Istället har fler länder fått del av krigets bittra skörd: Libyen, Jemen, Pakistan och nu kanske Syrien. USA:s krigsindustrier behöver avsättning för sina grejor, då kvittar det vad presidenten heter. USA står idag för 43% av världens utgifter för krigsmaterial (Sipris årsbok 2011), Kina för 7,3% och Ryssland för 3,6 %. Vem hotar världsfreden?

Skam över den borgerliga alliansen och socialdemokraterna, som är överens om att bjuda in krigsförbrytaren Obama till Sverige.

Skam över den borgerliga alliansen och socialdemokraterna, som låter USA och dess militärallians Nato öva i Norrbotten och till helgen ha en stor flottmanöver i Karlskrona. Vill verkligen svenska folket ha en smyganslutning till USA/ NATO? Vill vi ta risken att dras in i krig efter 200 år av fred?

Vi fredsvänner samlas vid Järnvägsstationen/Kyrkan idag kl 16 – 17 till protest mot USA:s krigspolitik och för svensk neutralitet.

Ulf Johansson

Kommunistiska PartietOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Annonser

There are no comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: