Väga blöjor

Väga  blöjor?

Vem kom på idén att väga de gamlas blöjor? Jag undrar om det inte var en följd av politikernas beslut att sälja våra gamla till lägstbjudande.  Nu står politikerna på kö för att säga att det inte var så vi menade. Moderaterna, dom ville bara leka företag med våra gamla, konkurrens är ju så bra. Men konkurrens ger att man ”glömmer” de gamlas behov till förmån för företagets vinst.  En blöja mindre per natt per vårdtagare ger mer vinst till ägarna (moderatväljare) och bonus till cheferna. Moderaterna vill nu lägga ut tillbyggnaden av Sommarro till lägstbjudande.  Lär dom sig aldrig?

I samband med EU-inträdet blev ”fri konkurrens” också socialdemokraternas ledord.  Driften av Hjärtebacke på Näsby lämnades till lägstbjudande. Även Vänsterpartiet har hyllat privata vårdgivare, utan att tänka på följderna. Men även det lilla personalkooperativet drivs av vinstintresse, det köps kanske en dag upp av ett skatteflyktsbolag och börjar väga blöjor.

Under de sista 10 åren, när Reinfeldt och Sahlin har hyllat entreprenörer, konkurrens och egoism har politikerna tagit bort var sjätte krona ur äldrevårdens budget.   Frågan är väl om inte dessa politiker gjort sig förtjänta av några nätter med våta blöjor? En stor majoritet av svenska folket anser (Umeå universitet), att det är stat och kommun som ska sköta utbildning, sjukvård, barnomsorg och äldreomsorg. Omtanke om svaga kan aldrig förenas med ett vinstintresse. Så var också socialdemokraternas politik före EU-inträdet. Vinstintresset skulle bort och ersättas med ett socialistiskt samhälle, en för alla, alla för en.

Bengt Albinsson (s) kritiserar dagens Sverige 22 nov. Äldreomsorg för riskkapitalbolagens bästa, för stora barngrupper, friskolor, järnvägsinvesteringar, FAS 3 slavläger,  ungdomsarbetslöshet och jobbskatteavdrag får sina välformulerade slängar. Men förlåt en undran: har inte socialdemokraterna både lokalt och centralt medverkat i många av dessa beslut? De fyra jobbskatteavdragen godkände väl partiledningen efter valet? Arbetsmarknadsutbildningen avskaffades väl av en s-regering? Järnvägens uppdelning i olika vinstdrivande aktiebolag gjordes väl av en s-regering? Friskolorna godtas väl av socialdemokraterna, ni röstade ju för utförsäljningen av skolan på Österäng? De stora barngruppernas införande på 90-talet försvarades på mina barns dagis av Helene Fritzon (s). När det gäller äldreomsorgen har socialdemokraterna i omsorgsnämnden nyligen deltagit i beslutet att det ska sparas 18,5 miljoner på omsorgen. Blir det inte lite märkligt att Bengt Albinsson tror att väljarna ska glömma skillnaden mellan socialdemokraternas ord och handling till nästa val?

Bengt Albinsson har rätt i att idén om social demokrati är levande i svenska folket. En stor majoritet av svenska folket anser (Umeå universitet), att det är stat och kommun som ska sköta utbildning, sjukvård, barnomsorg och äldreomsorg. Men inget parti, förutom oss, driver denna linje. Socialdemokraternas problem tror jag är att de lämnat sin kompass, sin tanke på ett samhälle, som inte styrs av vinstintresset. Men så låt Östros, Sahlin, Waidelich och de andra högersossarna ta hand om det sjunkande skeppet. Låt oss andra få ihop ett nytt parti för oss socialister.

Ulf Johansson Kommunistiska Partiet Kristianstad

Annonser

There are no comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: