Ska politik löna sig?

För en politiker, exempelvis Barbro Kärrstrand, är svaret klart.  725 000 är inte kattskit. Men är det moraliskt rätt? Kan förtroendevalda med dubbla inkomsten fatta beslut för oss andra? Redan i början av 1990-talet kom den nyblivna heltidspolitikern Helene Fritzon till min sons dagis, för att inför oss upprörda föräldrar försvara neddragningar på personalen. Hon har levt sitt liv som politiker och haft stora inkomster större delen av sitt liv.  Kan en politiker företräda sina väljare utan att någonsin ha delat deras vardag?  Ge politikerna en genomsnittlig löntagarlön, så att dom förstår vår verklighet och hur deras beslut påverkar oss.

Politiker borde inte vara ett yrke, utan ett förtroendeuppdrag man uträttar, samtidigt som man har ett riktigt arbete. 

Idag är det många gånger omöjligt att hitta någon ansvarig för kommunala beslut. Dagens politiker har valt att överlämna förberedande och verkställande av beslut till en välavlönad kommundirektör och olika förvaltningschefer. Borde inte istället de folkvalda politikerna vara direkt ansvariga för sina beslut och se till att de verkställs? Bort med de förvaltningscheferna  och gör politikerna till arbetande, folkvalda förvaltningschefer.

 Skolor, omsorg, renhållning och återvinning, energiproduktion, campingar, drift av fritidsgårdar och boende för hemlösa har Kristianstads kommun lagt ut på entreprenad eller sålt ut till vinstdrivande företag. Är det inte bättre att kommunen själv driver verksamheterna för att hålla nere kostnaderna och garantera en bra service för kommuninvånarna?

Ulf Johansson

Kommunistiska Partiet

Annonser

There are no comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: