-Ett blått steg tillbaka och två röda kliv framåt!

 

Offentlig debatt mellan Kommunistiska partiet och Sverigedemokraterna

Det var en blandad åhörarskara som på tisdagskvällen begav sig till Föreningarnas hus i Kristianstad för att lyssna till kvällens debatt mellan Kommunistiska partiet och Sverigedemokraterna. Vi kommunister i Kristianstad har länge tänkt att det är viktigt att ta en debatt med SD och nu var läget rätt , säger Anton Olsson RKU. Vid -19 tiden drog debatten igång. Debattörer för Kps räkning var Erik Tell och Ulf Johansson som också är Ordförande för Kp i Kristianstad. Utgångspunkten för debatten var partiernas syn på Sverige som ”det raserade folkhemmet”.

Sverigedemokraterna representerades av Niclas Nilsson, gruppledare för SD Kristianstad och Chang Frick, egenföretagare, bägge två mycket vältaliga och samtidigt representanter för det nya Sverigedemokraterna som nu kapprustar inför höstens val. Moderator för kvällen var radioprofilen Odd Clausson, Sveriges radio -Malmö som skötte talarlistan. Debatten bjöd på många guldkorn och Sverigedemokraterna fick bekänna färg, vilken?

-jo, en solklart blå färg. Trots att Sd upprepar att man är ett mittenparti så tränger högerpolitiken rakt igenom flosklerna i de flesta sakfrågor. Sd talar engagerat om jobbfrågan och bristen på jobb samtidigt som man kan tänka sig sänkta skatter och en urholkning av LAS. Nicklas Nilsson Sd ger tummen upp för Alliansens ROT- och RUT- avdrag. Under kvällen kom debatten att beröra frågor om sex timmars arbetsdag , partiernas energi och klimatpolitik och oundvikligen gled debatten in på arbetskraftsinvandring och invandringspolitik mot slutet. Sd talade inledningsvis förtroendeingivande om besvikelse på de etablerade partiernas agerande, hur det trygga folkhemmet Sverige bytts ut mot ett Sverige som offer för den rådande finanskrisen, men det var också där likheterna mellan partierna slutade.

Huvudfrågan som Kp drev var att det snarare är kapitalägarna som är farliga för Sverige än invandrarna. Erik Tell menade att Sds politik är inkonsekvent när man räknar på kostnader för invandringen. Vid det här laget hade Kommunisterna redan fått många gillande blickar och Sverigedemokraterna fick inte utdelning för sina snabba debattinlägg. Alltmer stod det klart vilket parti som förde en vänsterpolitik och att Sd saknar en klar och tydlig politisk linje. När Chiang Frick från Sd pratar om att förstatliga den svenska skolan får han till svar av Ulf Johansson:

”Det håller jag med om, du låter som en äkta kommunist”

När det sedan blev öppet för frågor handlade frågorna om Sds politik, Chiang Frick blev hårt ansatt med frågor om Jämställdhet och varför Sd kallar sig själva för ett mittenparti, när man i själva verket är mer höger än Kd.I den fortsatta valrörelsen har Sverigedemokraterna tagit ett steg tillbaka och Kp två starka arbetarkliv framåt.

-Adam Adobati

Annonser

There are no comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: