Sverige ut ur EU

Sverige ut ur EU

Att skåla för irländarnas EU-motstånd gör inte Christer Nylander, folkpartist, glad.  Han menar (23/6) att EU:s nya grundlag ökar svenskt inflytande i EU. Intressant påstående. Låt mig ta ett exempel. I Sveriges riksdag har lagen om kollektivavtal beslutats. Trots det går EU in och underkänner svenska fackföreningarnas rätt att se till att alla anställda har lika lön för lika arbete. EU-kommissionären Margot Wallström anser inte att EU-domstolen skulle besluta på något annat sätt med den nya grundlagen.  Ökat inflytande?

Efter en genomläsning  av EU:s nya grundlag (  www.lissabonfordraget.se)  verkar det ”ökade inflytandet” som Christer Nylander beskriver,  innebära både en utvidgning av EU:s makt att stifta lagar oberoende av svenska folkets vilja och en ökning av unionens makt att begränsa vår egen riksdags möjlighet att stifta lagar.

Men ett beslut kan den svenska riksdagen fortfarande ta; att ändra de missvisande orden ”All offentlig makt utgår från folket” i Sveriges grundlag.  Förslagsvis  ”All offentlig makt utgår från Bryssel”?

 Nog borde svenska folket, liksom irländarna, få säga sitt innan ni riksdagsmän röstar ja och amen till att ytterligare minska er makt?

Ulf Johansson

Kommunistiska Partiet

Kristianstad

20080630

Annonser

There are no comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: