Folkpartist försvarar åsiktsregistrering av Kristianstadsbo

Demokratin i Sverige är ofullbordad

 

De svenska regeringarnas brott mot lagen om åsiktsfrihet försvaras i en insändare (29/3) av Bengt Göransson. Kommunistiska Partiet vill ju störta demokratin med våld, påstår denne folkpartist.www.kommunistiskapartiet.org.

Vi kommunister anser att demokratin i Sverige är ofullbordad. Folket har ännu inte fått rösträtt över den ekonomiska delen av Sverige, alltså över hur företagen styrs.

Vilka arbetsplatser som ska satsas på eller läggas ned, om man blir tvungen att flytta från ett hus i Sibbhult till en lägenhet i Södertälje, avgörs inte av folkvalda.

Företagsstyrelsen utses av aktieägarna. 1 (en) procent av svenskarna äger 75 procent av alla aktier. 1 (en) procent bestämmer alltså över alla oss andra.

Denna skendemokrati vill vi ersätta med att företagen styrs av de folkvalda. Men vi undanber oss folkvalda som likt Göransson sköter sitt politikeruppdrag från sommarhuset i Frankrike och likväl tar ut fantasisummor.

Kommunisterna säger inte att ”partiet ska ta över makten med våld”. Se

När vi i vårt partiprogram med Karl Marx ord skriver att arbetarklassens befrielse måste vara dess eget verk, skriver vi också att i den kampen kan inte våld uteslutas.

I dag är polisen, våldsmakten, tvingad att försvara företagsägarnas rätt att hindra olagligt avskedade Scanarbetare att ta sig till jobbet.

I ett demokratiskt Sverige har i stället folket rätt att försvara sin makt. Visst hade det varit bra om alla människor var som Thomas Di Leva och inte skulle kunna tänka sig att göra en fluga förnär.

Men med historien som bakgrund, tror vi inte att de en procenten rika gladeligen lämnar tillbaka det de roffat åt sig från svenska folket.

Göransson har däremot rätt i att kommunismens idé hittills inte lyckats skapa ett folkstyre.

I folkets namn har en ny elit roffat åt sig makten i dessa underutvecklade länder. Men vad är alternativet?

Marknadsekonomin undergräver genom ohejdade utsläpp grunden för mänskligt liv och klyftorna mellan fattiga och rika blir större.

25 000 barn svälter ihjäl varje dag, trots att det finns tillräckligt med mat på Jorden. Maten behöver bara fördelas.

Är inte detta skäl nog för Göransson att se att marknadsekonomin har spelat ut sin roll och att fundera över om inte lösningen på världens problem ligger i kommunismens tanke att var och en bidrar efter förmåga och att våra tillgångar fördelas efter behov?

Ulf Johansson

Kommunistiska Partiet

Kristianstad

20070410

Annonser

There are no comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: